Fagyi szelet

KÉP

Tészta:
6 tojás
6 dkg porcukor
6 dkg liszt
3 evőkanál kakaópor
5 dkg (fél tábla) étcsokoládé
5 dkg darált dió
2 evőkanál víz
1 csomag sütőpor

Krém:

20 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor

Hab:

3 tojásfehérje
15 dkg cukor

Díszítés:

reszelt csokoládé

A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A tojássárgáját a cukorral és a vízzel kikeverem. A két masszát óvatosan összekeverem, majd a sütőporos-diós-reszelt csokis-kakaós lisztet is hozzáadom. Sütőpapíros sütőlapon 180°C-on megsütöm, kb. 24 × 22 cm-es a tepsiméret.


A krémhez a pudingot a tejben a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A margarint a porcukorral habos krémmé keverem, a kihűlt pudinggal összedolgozom, és a már kihűlt tésztára simítom.


 A tetejére a tojásfehérjét gőz felett a cukorral kemény habbá verem, majd a krém tetejére simítom, végül reszelt csokival díszítem.


Domján Mária receptje.


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...