KÉP
Piskóta:
8 tojás
160 g cukor
200 g liszt
50 g darált dió
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
800 ml tej
5 evőkanál cukor
100 g darált dió
50 ml rum
2 dl habtejszín
A tésztához 8 tojásfehérjét 160 g cukorral habosra verünk, ha jó kemény akkor hozzáadjuk a sárgáját, és még 1 percig együtt verjük. 200 g lisztet és 50 g diót összekeverünk, és óvatosan a tojáshoz keverjük. Az így elkészített masszából 4 db egyforma vastagságú piskótalapot sütünk, tepsi hátulján 180°C-on, 10 perc alatt.
A krémhez a pudingport a cukros tejben megfőzzük, ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált diót, a rumot és a felvert tejszínhabot. A kész krémet a piskótalapok közé egyformán elosztva betöltjük. A sütemény tetejét fehér és barna csokoládéval vonjuk be.
Vass Lászlóné receptje
Forrás és még több receptek:
http://webcukraszda.hu/eszterhazy-szelet/
8 tojás
160 g cukor
200 g liszt
50 g darált dió
Krém:
2 csomag vaníliás pudingpor
800 ml tej
5 evőkanál cukor
100 g darált dió
50 ml rum
2 dl habtejszín
A tésztához 8 tojásfehérjét 160 g cukorral habosra verünk, ha jó kemény akkor hozzáadjuk a sárgáját, és még 1 percig együtt verjük. 200 g lisztet és 50 g diót összekeverünk, és óvatosan a tojáshoz keverjük. Az így elkészített masszából 4 db egyforma vastagságú piskótalapot sütünk, tepsi hátulján 180°C-on, 10 perc alatt.
A krémhez a pudingport a cukros tejben megfőzzük, ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a darált diót, a rumot és a felvert tejszínhabot. A kész krémet a piskótalapok közé egyformán elosztva betöltjük. A sütemény tetejét fehér és barna csokoládéval vonjuk be.
Vass Lászlóné receptje
Forrás és még több receptek:
http://webcukraszda.hu/eszterhazy-szelet/
