Megosztás
A fagylalt nagyon feldobja ezt a sütit, egyszerűen szép és frissítő! :)
Hozzávalók a tésztához:
6 evőkanál lisztHozzávalók a tésztához:
6 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
6 tojás
1 teáskanálnyi sütőpor
A krémhez:
7 dl habtejszín
1 evőkanál cappucinó por
7 evőkanál fekete főtt kávé
2 evőkanál porcukor
5 dkg jó minőségű csokoládé
A tetejére:
10 dkg cappucinó ízesítésű csokoládé
2 dl csokoládéfagylalt
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikeverjük a többi hozzávalóval és hozzáadjuk a tojáshabot is, majd kivajazott tepsibe öntjük és 45 percen át sütjük 180 fokon. Közben elkészítjük a krémet. A habhoz adjuk a cukrot és a cappucinó port, majd felverjük és belekeverjük a főtt kávét. A csokoládét apró darabokra törjük és belekeverjük. A megsült piskótát háromba vágjuk és megkenjük a krémmel, a tetejét is bevonjuk vele. A cappucinó ízű csokoládét darabokra törjük és a tetejére szórjuk, lehűtjük. Tálaláskor minden szelet sütemény tetejére 1 gombóc csokoládéfagylaltot teszünk.
Forrás itt található: