Boston Cream Cake Pie – Finom, gyors pite


Megosztás

 

 



Egy jól álcázott pite a konyhádban.

Elkészítése: 35 perc

Hozzávalók:
A sütihez:
60 g univerzális liszt
1 evőkanál kukoricakeményítő
0,5 teáskanál sütőpor
csipet só
160 ml sima szójatej
0,5 teáskanál  almabor ecet
3 evőkanál cukor
2 evőkanál repceolaj
1 teáskanál tiszta vanília kivonat

A vanília krémhez:
170 g selymes tofu , lecsöpögtetett
egy nagy csipet só
1 teáskanál tiszta vanília kivonat
0,5 teáskanál citromlé
0,5 ml mandula kivonat
240ml szójatej
0,5 teáskanál agar por
100 g cukor
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 evőkanál szobahőmérsékletű kókuszolaj (30 ml),


A Ganache krémhez:
80 ml szójatej
félédes csokoládé chips
2 evőkanál nem hidrogénezett margarin

Elkészítése:
Melegítsd elő a sütőt 180 ° C-ra, és a 23 cm átmérőjű sütiformát bőségesen permetezd meg olajspray-vel, vagy kend ki olajjal.
Szórd a lisztet, a kukoricakeményítőt, a sütőport, és a sót egy keverő tálba, és dolgozd jól össze. Egy nagy mérőpohárban habverővel keverd simára a szójatejet, almaecetet, cukrot, olajat, és vanília kivonatot. Az így elkészült keveréket öntsd a száraz hozzávalókhoz, és keverd őket jól össze.
Ezt a tésztát simítsd bele a sütiformába, és süsd 12-14 percig, vagy amíg egy fogpiszkáló a torta közepébe szúrva, és onnan kivéve tisztán nem jön ki.  (néhány morzsa még rendben van). A torta fényes lehet a tetején, de ez is rendben van! A pitét hagyd hűlni 5 percig.
Most következik a torta megfordítása. Tégy egy nagy tányért a torta fölé, fogd meg a sütiformát, és fordítsd át. A süteményt fedd le, és tedd félre.
Mosd el a sütiformát, töröld szárazra, és permetezd be olajspray-vel. A Pite alapot (cukor, vaj, kekszdarabok) tedd a sütőbe, és süsd 10 percig.  Félig már készen is vagy!
Most következik a krém. Tedd bele egy turmixgépbe a tofut, sót, vanília kivonatot, a citrom levét, és mandula kivonatot. Egy kicsit tedd félre.
Egy kis fazékban keverj össze 120 ml szójatejet agar porral. A keveréket közepes lángon főzd 30 másodpercig, majd lassú tűzön, alkalmanként megkeverve további  5 percig. Keverd hozzá a cukrot.
A mérőpohárban habverővel keverd össze a maradék 120 ml szójatejet a kukoricakeményítővel. Ezt a szójatej keveréket lassan öntsd a kis fazékban lévő szójatejhez, és párold sűrűsödésig (kb. 5 perc). Add hozzá a kókuszolajat, és addig keverd, míg meg nem olvad.
Ezt a főtt elegyet tedd a turmixgépben lévő tofuhoz. Pürésítsd szép simára. A forró krémet öntsd a sült pite alapra. Hűtsd 10 percig.
Amikor a töltelék már kissé keményebb tapintású lesz, fordítsd meg a tortalapot, és csúsztasd rá a pitére, hogy a töltelék a közepén legyen.
Most előkészítjük a ganache-t.  Egy kis serpenyőbe tedd bele a szójatejet, és közepes lángon 1 percig melegítsd. Zárd el a lángot , és gumi spatulával keverd hozzá a csokoládé chipset, és a margarint. Keverd teljes simaságig. Ezt a keveréket öntsd a süti tetejére, és oszlasd el rajta.
A tortát tedd be a hűtőbe legalább 3 órára, vagy akár egy egész estére. Felszolgálás előtt vágd fel vékony szeletekre, hideg vízbe mártott éles késsel, amit minden egyes szelet után vízbe mártasz.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...