Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
Lángos tészta hozzávalói:
50 dkg finomliszt
2,5 dkg friss élesztő
2,5 dl tej
1 mk cukor
4 púpozott ek tejföl
1 tk só
A töltelékhez:
15 dkg reszelt sajt 30 dkg gomba 1 kisebb vörös hagyma 1 ek olívaolaj Só ízlés szerint Bors ízlés szerint 1 tk vágott petrezselyem zöld A sütéshez: 7 dl étolaj |
Elkészítése
Az elmorzsolt élesztőt langyos,cukros tejben felfuttatjuk.
A liszttel elkeverjük a sót,hozzá adjuk a megkelt élesztőt,a tejfölt és a langyos tejjel jól kidolgozzuk.
Duplájára kelesztjük.
Addig elkészítjük a tölteléket.
A hagymát apróra vágjuk,olívaolajon átfuttatjuk és a többi hozzávalókkal,a sajt kivételével puhára sütjük.
Kihűtjük.
A megkelt tésztát ½ cm –re kinyújtjuk.
6ú7 cm-es négyzeteket vágunk.
Közepére teszünk a töltelékből,megszórjuk sajttal és feltekerjük,mint a buktát.
A két végét becsípjük.
Még 20 percet hagyjuk kelni.
Letakarjuk ruhával.
Nem túl forró étolajban ,fedő alatt kisütjük.
Közben megfordítjuk.
Papírtörlőre szedjük,az étolajat lecsepegtetjük.
Jó étvágyat kívánok a finom töltött lángoshoz!
Tölthetjük más töltelékkel is.
Én felesen készítettem,felét sima lángosnak sütöttem ki.