Fokhagymás, chilis tejben pácolt csirkemáj







Hozzávalók
• 1 kg csirkemáj
• 5 dl tej
• 4-5 gerezd fokhagyma
• 1 db chili paprika

A panírozáshoz:
• 20 dkg finomliszt
• 4 db tojás
• 30 dkg zsemlemorzsa

A sütéshez:
• étolaj


A májat megtisztítjuk. A fokhagymát és a chili paprikát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a fokhagymás, chilis tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A májakat lecsepegtetjük és papírtörlőn leitatjuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.

Elkészítése

Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!
Köretnek petrezselymes újkrumplit és tzatziki salátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kautz József receptje


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...