Hozzávalók
• 1 kg csirkemáj
• 5 dl tej
• 4-5 gerezd fokhagyma
• 1 db chili paprika
A panírozáshoz:
• 20 dkg finomliszt
• 4 db tojás
• 30 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez:
• étolaj
A májat megtisztítjuk. A fokhagymát és a chili paprikát apróra vágjuk, és a tejbe keverjük. A csirkemájakat a fokhagymás, chilis tejbe helyezzük és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
A májakat lecsepegtetjük és papírtörlőn leitatjuk, majd a szokásos módon bepanírozzuk és bő olajban közepes lángon kisütjük. |
Elkészítése
Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!
Köretnek petrezselymes újkrumplit és tzatziki salátát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kautz József receptje
Forrás itt található: