Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
8 db tojás
8 ek víz
10 ek porcukor
25 dkg finomliszt
1 csg sütőpor
2 ek kakaópor
A krémhez:
2 csg tejszín ízű pudingpor 6 dl tej 15 dkg vaj 15 dkg porcukor 10 dkg kókuszreszelék 1 fiola rumaroma A tetejére: 4 ek kókuszreszelék |
Elkészítése
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük elektromos habverővel.
Ezután tovább keverjük a kanalanként hozzá adott vízzel.
A lisztet a sütőporral elkeverjük és könnyedén hozzá keverjük egy fakanállal.
Egy nagyméretű tepsit sütőpapírral kibélelünk,a tészta ¾ részét bele öntjük,elsimítjuk.
Az ¼ részhez hozzá keverjük a kakaóport és foltokban rárakjuk a sárga tésztára.
180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.
A tésztát hosszában elvágjuk.
Mindkét lapot fél fiola rummal elkevert tejjel meglocsoljuk.
Krém készítés:
A pudingporokat a cukorral,a tejjel simára keverjük és felfőzzük,majd kihűtjük.
A kihabosított vajjal összekeverjük.
Fél fiola rumaromával jó krémessé keverjük és utolján hozzá keverjük a kókuszreszeléket.
Az alsó lapra rákenjük a krém ¾ részét ,rátesszük a másik lapot és megkenjük a megmaradt krémmel.
Kókuszreszelékkel bőven megszórjuk
Forrás itt található: