Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
6 db tojás
1 db citrom reszelt héja
24 dkg porcukor
2 dkg kakaópor
1 csg sütőpor
22 dkg rétesliszt
5 ek fekete kávé
A krémhez:
20 dkg vaj 17 dkg cukor 3 dl tej 3 ek liszt 1 vaníliás cukor 3 cl rum 2 ek kakaópor A kávés mázhoz: 16 dkg porcukor 1 ek forró víz 2 ek forró fekete kávé 1 ek kanál rum |
Elkészítése
A piskóta készítés:
A tojásokat ketté választjuk.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a cukorral és a citrom reszelt héjával,majd hozzá keverjük a tojás sárgáját.
A lisztet a sütőporral ,kakaóporral elkeverjük,a piskóta masszához adjuk ,elkeverjük.
Végül a a hidegre hűlt kávét hozzá keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben,3 lapot sütünk belőle.
A krém készítés:
A tejet a liszttel,cukrokkal simára keverjük.
Sűrűre felfőzzük.
A kihűlt masszához keverjük a vajat,kakaóport és a rumot.
Jól kihabosítjuk.
A kisült,kihűlt lapk közé töltjük a krémet.
A máz készítés:
A porcukrot a kávával,rummal,vízzel jól kikeverjük és a süteményt bevonjuk.
/Közben betettem egy kis időre a mikróba,így könnyebben tudtam kikeverni,előbb oldódott a cukor!/
A tepsi mérete:20×30 cm
Forrás itt található: