Hozzávalók
A tésztához:
25 dkg liszt
1 teáskanál sütőpor
3 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
15 dkg tehéntúró
1 tojás
4 evőkanál olaj
A töltelékhez:
2 üveg befőtt sárgabarack
A morzsához:
10 dkg őrölt mandula 10 dkg liszt 10 dkg vaj 10 dkg cukor A tetejére: 1/2 dl baracklé vágott pisztácia |
Elkészítése
A barackbefőttet leszűrjük. A morzsához valókat kézzel durva morzsára összedolgozzuk.
A tészta hozzávalót gyors mozdulatokkal morzsásra összegyúrjuk, majd lisztezett munkalapon cipóvá formázzuk. A tésztát kb. 30 cm átmérőjű lappá nyújtjuk, és kerek (26 cm) tortaformába terítjük, hogy pereme is legyen. Jól belenyomkodjuk.
A tésztára rakosgatjuk a fél befőtt barackok nagy részét, a morzsát egyenletesen rászórjuk. A félretett fél barackokat is rárakosgatjuk, és 180 C-fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.
A tésztát kicsit hűlni hagyjuk, majd a baracklével meglocsoljuk, a pisztáciával megszórjuk, és ha kihűlt, szeletelve tálaljuk.
Forrás itt található: