Hozzávalók
2x5 tojásos piskóta
5 tojás
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1/2 cs. sütőpor
Krém:
1liter tej 12 evőkanál liszt 20 dkg cukor 1 ek. zselatin 4 cs. Vaníliás cukor 80 dkg málna 2+1 dl tejszín (Meggle cukrászhab) |
Elkészítése
Piskótához a tojásfehérjét félkeményre verjük apránként hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük vele.
Egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját és jól kikeverjük.
A lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzákeverjük a habhoz.
30 x 26 tepsit kibélelünk sütőpapírral és 180 fokra előmelegítjük a sütőnket,és készre sütjük.
Ezt még egyszer megismételjük!
Lehet egyben is sütni,akkor két felé vágjuk.
A málnából pár szemet kiveszünk a tetejére díszíteni, a többit cukorral 2-3 percig felfőzzük, összeturmixoljuk.
Szitán átpasszírozzuk,hogy a magja ne legyen benne.
A tejet feltesszük melegedni,valamennyit kiveszünk még hidegen belőle és összekeverjük a liszt,cukor és a vaníliás cukorral.
A már langyos tejet a tűzről levéve összekeverjük a lisztes masszával és visszatesszük főzni.
Mikor jól besűrűsödött, hozzáadjuk az átpasszírozott málnát, egy kicsit még együtt főzzük.
Tűzről levéve hagyjuk hűlni.
A zselatint beáztatjuk.
A 2 dl tejszínt kemény habbá verjük,és a kihűlt krémhez keverjük a zselatinnal együtt. Az alsó lapra a krém 2/3 részét rákenjük,rátesszük a másik lapot . A maradék krémmel bevonjuk a tetejét. Tejszínt keményre felverjük,minden szelet tetejére nyomunk belőle és egy szem málnát ráteszünk
Forrás itt található: