Hozzávalók
A tészta hozzávalói
4 tojás
10 dkg cukor
2 lime vagy bió citrom
20 dkg liszt
1 csg sütőpor
Krém hozzávalói 1 csg tejszín ízű pudingpor 4 kanál cukor 1lime vagy citrom 2 közepes narancs 3-4 szál citromfű 5 dl tej 3 dl tejszín 5 dkg porcukor 1csg habfixáló A tészta tetejére 3 kanál barack lekvár A krém tetejére olvasztott csokoládé |
Elkészítése
A tojásokat szétválasztom a sárgáját a cukor felével fehéredésig keverem amikor már jó sűrű hozzáadok 4 kanál melegvizet a lime reszelt héját és levét majd a maradék cukorral felvert fehérjét és végül a sütőporos lisztet
24x22-es sütőpapiros tepsibe teszem és 170 fokon 25-30 perc alatt medsütöm.Amikor megsült lehúzom róla a sütőpapírt és lekvárral lekenem a tésztát
Közben a krémhez a pudingot a szokásos módon elkészítem és kihűtöm
A tejszínt a porcukorral és a fixálóval felverem.
A citromfüvet apróra összevágom .
A kihűlt pudinggal a tejszínt összekeverem a feldarabolt narancs húsát és a lim levét is hozzáadom végül az aprított citromfüvet
A lekvárral megkent és kihűtött tésztára egyenletesen rásimítom a krémet és csokoládéval díszítem.
Nagyon finom könnyű, nem nehéz krémes sütemény.
Forrás itt található: