Holland szelet







Hozzávalók

50 dkg liszt
6 dkg margarin
16 dkg porcukor
2 egész tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
4 kanál olvasztott méz
1 dl tejföl



A krémhez:
6 dl tej
6-7 kanál liszt
1 evőkanál cukor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor

A mázhoz:
18 dkg porcukor
18 dkg margarin
2 kanál tej
1 csomag főzés nélküli mogyorós pudingpor


Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és 4 lapot sütök belőle. A tejet, lisztet és cukrot felfőzöm és kihűtöm. A porcukorból és margarinból finom krémet keverek, és a kihűlt lisztes péppel összekeverem. Kettéveszem. Az egyikbe kakaóport teszek. A másikba 1 csomag vaníliás cukrot. Elkezdem a tészta összeállítását. Az alsó lapra teszem a csokis krémet. Ráteszem a második lapot, erre baracklekvárt kenek. Erre jön a harmadik lap és a vaníliás krém. Majd jön a negyedik lap, amire máz kerül. A máz hozzávalóit összekeverem, gőz felett besűrítem, és még melegen a tészta tetejére simítom. 


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...