Hozzávalók
Hozzávalók a tésztához:
8 tojás fehérje
20 dkg cukor
10 dkg őrölt mák
5 dkg kókuszreszelék
6 evőkanál liszt
A krémhez:
8 tojás sárgája 20 dkg cukor 3 dl tej 1 evőkanál étkezési keményítő 3 evőkanál vaníliás pudingpor 15 dkg vaj A tetejére: 15 dkg háztartási keksz 0,5 dl kávé 18 dkg étcsokoládé 1 teáskanál vaj |
Elkészítése
A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk, belekeverjük a lisztet, a mákot és a kókuszreszeléket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben 25 percen át sütjük. Amíg készül a tészta, elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját felverjük, a cukrot hozzákeverjük, a keményítőt feloldjuk a tejben és a kikavart tojássárgájára öntjük, jól összekeverjük. Gőz fölött felmelegítjük, majd a pudingot is hozzáadjuk és addig kavargatjuk, amíg elkezd sűrűsödni. Ha a krém kihűlt, a vajat is hozzákeverjük. A kihűlt süteményre halmozzuk a krémet és eloszlatjuk rajta, a kekszekkel befedjük és egy kanállal rálocsoljuk a kávét. A csokoládét felolvasztjuk, hozzákeverjük a vajat és bevonjuk vele, majd néhány órára hűtőbe tesszük, hogy szilárddá váljon.
Forrás itt található: