SZALONNÁS, ROZMARINGOS TÉSZTAVIRÁGBAN SÜLT CAMEMBERT







Hozzávalók
Tészta
320 ml víz vagy tej
2 ek cukor
20 g élesztő
600 g liszt
1 tk só
2 ek vaj
200 g szalonna, kockákra vágva
2-3 ágacska rozmaring, levelére szedve
Továbbá
1 kerek camembert 
vaj, olvasztva
magok (opcionális) 
1 db tojás, felverve, megkenni

Elkészítése

Pirítsuk meg a szalonnát, a végén tegyük bele a rozmaringot is, és forgassuk össze. 
Az élesztőt futtassuk fel a cukorban elkevert vízben vagy tejben.
Gyúrjunk a hozzávalókból sima, rugalmas tésztát, szórjuk bele a megsült szalonna pörcöt és a rozmaringot is.
Meleg helyen, letakarva hagyjuk duplájára kelni.


Osszuk 10 részre, ebből 5 db 120 g és 5 db 90 g súlyú.

Először a nagyobbakat nyújtsuk ki, az 5. utolsó darab kivételével mindegyiket vágjuk körbe egy 20 cm-es tányér segítségével, tegyük őket egymásra úgy, hogy a tetejüket kenjük meg előtte az olvasztott vajjal. (A leeső tésztákat tegyük félre!)
Az ötödik kinyújtott tésztával fedjük le.
A képen látható módon vágjuk fel 8 részre, és középről kifelé a háromszögeket hajtsuk ki.
Helyezzük rá zsírpapírral bélelt sütőlapra.

Ugyanezzel a módszerrel járunk el a 90g-os tésztákkal is, az első 4 db-ot egy 15 cm-es tányér mentén vágjuk ki…az utolsóval fedjük le, szintén vágjuk be 8 részre. Tegyük a középső lyukba és hajtsuk ki.

A leeső tésztákból készítsünk középre egy kerek lapot, erre ültessük rá a sajtot.

A tetejét kenjük meg egy felvert tojással, megszórhatjuk magokkal is.

Előmelegített 200 °C hőmérsékletű sütőben süssük 25 percig.
Melegen tálaljuk. 

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...