Hozzávalók
12 dkg liszt
7 dkg Ráma margarin
1 tojás sárgája
4 dkg cukor
csipetnyi só
Krémhez:
3 kk. piros málna ételszínező 0,5 kg túró 2 dl tejföl ½ csomag vaníliás pudingpor 3 tojássárgája 6-7 evőkanál porcukor (ízlés szerint) reszelt citromhéj Tetejére: 4 tojásfehérje 12 dkg cukor |
Elkészítése
A tészta hozzávalóit összegyúrom, és fél órát hagyom pihenni a hűtőben.
Egy sütőpapírral bélelt kis tepsibe (kb. 25x30 cm-es) nyomkodom a tésztát és előmelegített 190 °C-os sütőben félig megsütöm.
Közben elkészítem a krémet. A hozzávalókat összekeverem, és a tésztára simítom. Majdnem készre sütöm.
Közben felverem a tojásfehérjét a cukorral és a túró tetejére kenem. Visszateszem a sütőbe, de már csak nagyon alacsony hőmérsékleten sütöm (kb. 120 °C), amíg a hab kezd rózsaszínű lenni.
Forrás itt található: