Hozzávalók
20 dkg háztartási keksz
12,5 dkg vaj
3 lap zselatin
50 dkg túró
12,5 dkg mascarpone
2 dl natúr joghurt
10 dkg porcukor
fél citrom leve
50 dkg görögdinnye
1 csomag színtelen tortabevonó
2 evőkanál fenyőmag
Elkészítése
A kekszet morzsásra törjük (legjobb, ha zacskóba tesszük, és nyújtófával ütögetjük), összedolgozzuk a vajjal. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját, és kanálháttal belenyomkodjuk a kekszes masszát. A tortaforma oldalára sütőpapírt tapasztunk. |
A zselatint vízbe áztatjuk. A túrót simára keverjük a mascarponéval, a joghurttal, a porcukorral és a citromlével. A zselatint kinyomkodjuk, felolvasztjuk, elkeverjük kevés túrós masszával, majd a massza egészébe dolgozzuk. A kekszalapra simítjuk, és hagyjuk megdermedni.
A dinnyehúst (magok nélkül!) kis darabokra vágjuk, és sűrűn a torta tetejére rakosgatjuk.
A tortabevonót a csomagon olvasható utasítás szerint elkészítjük 2,5 dl vízzel, felforraljuk, kissé hűlni hagyjuk, majd a dinnyére locsoljuk. Hagyjuk megdermedni.
A tortát tálra emeljük, megszórjuk fenyőmaggal, és citromhéjjal, mentalevelekkel díszítjük.
Forrás itt található: