Hozzávalók
500 g csirkemell filé ,darálva
100 g makaróni
50 g vaj
6 ek tejszín
2 ek búzadara
1 db tojás
2 gerezd fokhagyma, zúzva
1 ek étkezési keményítő
1 tk kurkuma
petrezselyem, apróra vágva
só
bors
Elkészítése
Egy tálban keverjük jól össze a húst, a vajjal, a sóval, a borssal, a tojással, a fokhagymával, a búzadarával, a tejszínnel és a keményítővel. 30 percre tegyük a hűtőbe, hogy a gríz megszívhassa magát. |
A tésztát sós vízben főzzük meg, ne túl puhára. Csepegtessük le, keverjük össze a kurkumával. Fektessük folpackra (lásd kép!) és szorosan csomagoljuk össze, tegyük a hűtőszekrénybe.
Az alufóliát vékonyan olajozunk meg, rendezzük rá a húst (lásd kép!).
Szórjuk meg a petrezselyemmel, és tegyük a közepére (a folpackból kibontott) tésztát.
Vizes kézzel, és az alufólia segítségével formázzuk meg a tekercset (lásd kép!).
Előmelegített sütőben 200 °C hőmérsékleten süssük készre, kb 40 perc.
Ha langyosra hűlt bontsuk le a fóliát, szeleteljük.
Forrás itt található:
Az alufóliát vékonyan olajozunk meg, rendezzük rá a húst (lásd kép!).
Szórjuk meg a petrezselyemmel, és tegyük a közepére (a folpackból kibontott) tésztát.
Vizes kézzel, és az alufólia segítségével formázzuk meg a tekercset (lásd kép!).
Előmelegített sütőben 200 °C hőmérsékleten süssük készre, kb 40 perc.
Ha langyosra hűlt bontsuk le a fóliát, szeleteljük.
Forrás itt található: