CSIRKEHÚSOS ROLÁD, FŰSZERES TÉSZTÁVAL TÖLTVE










Hozzávalók

500 g csirkemell filé ,darálva
100 g makaróni 
50 g vaj 
6 ek tejszín
2 ek búzadara
1 db tojás 
2 gerezd fokhagyma, zúzva 
1 ek étkezési keményítő 
1 tk kurkuma 
petrezselyem, apróra vágva

bors

Elkészítése

Egy tálban keverjük jól össze a húst, a vajjal, a sóval, a borssal, a tojással, a fokhagymával, a búzadarával, a tejszínnel és a keményítővel. 30 percre tegyük a hűtőbe, hogy a gríz megszívhassa magát.

A tésztát sós vízben főzzük meg, ne túl puhára. Csepegtessük le, keverjük össze a kurkumával. Fektessük folpackra (lásd kép!) és szorosan csomagoljuk össze, tegyük a hűtőszekrénybe.

Az alufóliát vékonyan olajozunk meg, rendezzük rá a húst (lásd kép!).
Szórjuk meg a petrezselyemmel, és tegyük a közepére (a folpackból kibontott) tésztát.
Vizes kézzel, és az alufólia segítségével formázzuk meg a tekercset (lásd kép!).

Előmelegített sütőben 200 °C hőmérsékleten süssük készre, kb 40 perc.
Ha langyosra hűlt bontsuk le a fóliát, szeleteljük.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...