Hozzávalók:
a tésztához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor
1 tasak sütőpor
A krémhez:
25 dkg mascarpone 2 evőkanál porcukor 1 evőkanál reszelt citromhéj 2 evőkanál citromlé 3 dl habtejszín A tetejére: 1 evőkanál porcukor 1 tasak vaníliás cukor |
Elkészítése
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot és a sütőport. Majd belekeverjük a tojáshabot és kiolajozott tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben 40 perc alatt készre sütjük. A mascarponét egy tálba tesszük és belekeverjük a porcukrot, majd a citromhéjat és a citromlevet. A habot felverjük és hozzáadjuk, jól összekeverjük. Mikor a piskóta megsült háromba vágjuk és hagyjuk kihűlni, majd megkenjük a krémmel. A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük és megszórjuk vele a tetejét.
Forrás itt található: