Hozzávalók:
Hozzávalók a tésztához (24×39 cm-es tepsihez)
1 bögre= 2,5 dl
4 db tojás
2 bögre cukor
1 vaníliás cukor
1 bögre étolaj
1 bögre szódavíz
3 bögre finomliszt
1 sütőpor
A rátéthez:
20 dkg nutella 17 dkg aprított pörkölt mogyoró A krémhez: 6 dl tej 9 dkg finomliszt 2 vaníliás cukor 2 db tojás 15 dkg cukor 15 dkg vaj A krém tetejére: 2 dl habtejszín 1 ek. pörkölt mogyoró |
Elkészítése
Először a tojásokat verjük fel és a továbbiakban,ahogyan a hozzávalók vannak felsorolva,sorban egymás után az anyagokkal tovább verjük.
Utolján A sütőporral elkevert lisztet egy fakanállal bele forgatjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 190 fokon 35 perc alatt megsütjük.
Még forrón megkenjük nutellával.
Az aprított mogyorót szárazon megpörköljük.
Egy evőkanállal a díszítéshez hagyunk.
A többit a nutellára szórjuk.
A krém készítése:
A krém hozzávalóit simára keverjük és felfőzzük.
Kihűtjük és vajjal habosra keverjük.
A kihűlt süteményre kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és a krémre simítjuk.
A megmaradt mogyoróval megszórjuk.
Nagyon finom süti.
Készítsétek el Ti is.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Forrás itt található: