Hozzávalók:
20 dkg háztartási keksz
30 dkg fagyasztott bogyós gyümölcs (ízlés szerinti)
1 tasak zselatin
50 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
15 dkg fehér csokoládé
fél teáskanál vaníliakivonat
1 dl sűrített tej
Elkészítése
Egy lekapcsolható oldalú sütőformát sütőpapírral kibélelünk és a kekszeket belerakjuk, szorosan egymás mellé. A kiolvasztott gyümölcsök felét ráhalmozzuk és az előírás szerint feloldjuk a zselatint, a gyümölcsökre öntjük. A csokoládét felolvasztjuk és langyosra hűtjük, hozzáadjuk a sűrített tejet, a mascarponét, a porcukrot és a vaníliakivonatot, majd robotgéppel összedolgozzuk. |
Amikor krémes állagú belekeverjük a megmaradt gyümölcsöket és a a sütőformába simítjuk. 1-2 órára hűtőbe tesszük, ezt követően szeletelhetjük.
Forrás itt található:
Forrás itt található: