Mézes krémes karamellás krémmel







Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt,
5 dkg olvasztott vaj,
1 kk szódabikarbóna,
2 db tojás,
4 ek méz,
csipet só,
pár ek tejföl.


Krém:

8 dl tej,
20 dkg vaj,
20 dkg cukor,
2 csomag karamellás pudingpor vagy vaníliás,
negyed citromlé (nem kötelező),
1- 2 cs vaníliás cukor,
csipet só,
és sárgabarack lekvár.



Csokimáz:
25 ml víz,
55 g cukor,
75 g étcsokoládé,
30 g vaj,
2,5 ml ecet.

Elkészítése:
A tésztához valókat összegyúrom annyi tejföllel hogy puha tésztát kapjak, ne ragadjon. Folpackba csomagolom, fél órát pihentetem (de volt már azonnal kinyújtottam). A krémhez a pudingport csomómentesre keverem 2 dl tejjel, hozzáadom a vaníliás cukrot is. A cukrot fél deci vízzel állandóan kevergetve aranysárgára karamellizálom. Ráöntöm a maradék tejet a karamellre (a tejet fel is forralhatjuk előtte), vigyázat fröcsköl! Addig kevergetjük, míg a karamell fel nem oldódik. Hozzáöntöm a pudingporos tejet és besűrítem.
Lehúzom a tűzről, kihűtjük. Ha kihűl, belekeverem a vajat és citromlevet. A citromlevet mindenkinek az ízlésére bízom nekem egy negyednyi elég volt, de el is lehet hagyni.
A tésztát 4 részre osztom és két fólia közt kinyújtom. Majd leszedem a felső fóliát és a két felső sarkát megfogva gyors mozdulattal ráteszem a tepsire, a fólia nélküli részével lefelé majd lehúzom a tetejéről a másik fóliát is.Sütőpapíron is ki lehet nyújtani. Egyesével tepsi hátán kisütöm őket (közepes méretű) 180 fokon halványra.
Pár perc alatt megsül egy,ne süssük túl,végezzünk tűpróbát.Kihűltek a lapok és a krém is összeállítjuk: első lap, krém fele, második lap, sárgabarack lekvár, harmadik lap, maradék krém, teteje a negyedik lap.
Csokimáz: Vizet cukorral, ecettel felforralom, elzárom a tüzet. Felolvasztom benne először a csokit, majd a vajat is. Ráöntöm a sütire. 1 éjszakát állnia kell a sütinek

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...