Csokis marlenka







Hozzávalók
55 dkg finomliszt
2 púpozott ek. kakaópor
10 dkg vaj
2 evőkanál méz
2 nagy tojás
250 g cukor
1 evőkanál szódabikarbóna
1 teáskanál ecet

A lapok lekenéséhez:
1 konyak aroma



A krémhez:
4 tubus (170 gr –os ) sűrített tej
25 dkg vaj

Elkészítés:

Először a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe kinyomjuk.
A tetejét rátesszük.
Egy fazékba hideg vízbe állítjuk úgy,hogy az üveg pereméig érjen a víz.
Lassú tűznél forrjon 3 órán keresztül,míg az üvegben a sűrített tej szép aranybarnás színt kap, „kásás „ legyen


A lapok készítése:
A cukrot,vajat ,mézet ,szódabikarbónát egy lábasban összeforraljuk,majd langyosra hűtjük.
A kakaóval elkevert liszthez adjuk ,majd a tojásokat és az ecetet is.
Összegyúrjuk és 5 cipóra osztjuk.
Egyenként vajjal kent tepsi hátoldalán (24×39 cm ) 4 perc alatt kisütjük.
Az elkészült karamellt a vajjal habosra keverjük.
A tészta lapok széleit körbe vágtam és aprító géppel összezúztam.
Minden lapot az aromával lekentem,vártam,míg beszívja.
Krémmel a lapokat megtöltöttem.
A tészta morzsát rászórtam.
A tészta lapokat amikor nyújtjuk,ha keményedik,akkor a tészta cipókat 1-2 fordításra betettem a mikróba és a tészta kicsit visszapuhult és így könnyen nyújtható.
Ha nem akar összeállni a tészta ,tegyünk hozzá 1-2 evőkanál tejfölt.
Nálam nem kellet.
Nagyon finom sütemény,a fáradozás kárpótol mindent.
Hűtőbe tesszük.
Legjobb,ha 2 napot áll a hűtőben

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...