kép
Hozzávalók:
24 x 34 cm tepsihez
3 tojás
3 evőkanál cukor
4 evőkanál liszt
1 evőkanál olaj
1 evőkanál hideg víz
1 teáskanál vanília
egy citrom reszelt héja
eper lekvár
A citromos krém
400 ml tej
3-4 evőkanál cukor
2 tojássárgája
50 gr kukoricakeményítő
2 evőkanál citrom lé
egy citrom reszelt héja
50 gr vaj
3 g zselatin
A tejszín sajt:
250 g krémsajt 100 ml tejszín, a felvert tejszín 3 g zselatin A tejszínhabot: 150 gr tejszin 2-3 evőkanál porcukor, reszelt csoki a díszítéshez |
Elkészítése
a fehérjét, cukrot habosra kikeverem mixerrel, hozzáadom a tojások sárgáját, de egyesével.
most már a lisztet, sót, citrom héját, olajat, vizet is belekeverem .
a tepsibe öntöm és 180 fokon 20 percig sütöm , kihütöm .
a krémsajthoz a tejszint felverem a cukorral, majd hozzáöntöm a feloldott zselatint is .
a citromos krémhez :
a tojássárgát, cukrot krémesre kidolgozom , hozzáadom a keményitőt, tejet, s az egészet gőr felett sürüre fözöm ,
ha kész leveszem a gázról , belekeverem a citrom levet, héját, vajat .
a tésztát kétfelé vágom , megkenem a lekvárral, ráboritom a másik lapot .
arra simitom a krémsajtos krémet, majd a citromos krémet, arra pedig tálaláskor a tejszint kanalazom .
Forrás itt található: