Hozzávalók:
5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt ( púpozott )
2 evőkanál csokoládé por
1 evőkanál kakaó
5 evőkanál víz
3 evőkanál olaj
fél teáskanál sütőpor
0,5 dl tej
krém :
200g étcsokoládé 150 g tejcsokoládé 3 evőkanál olaj 250 g Mascarpone 250 ml tejszín 1 tasak zselatin por máz : 200 g fehér csokoládé egy-két evőkanál vaj |
Elkészítése
a tészta hozzávalóiból piskótát sütök egy 20x 30 -s tepsibe , 180 fokon sütöm 30 percig .
a krémhez a csokit felolvasztom , a zselatint fél dl vizben feloldom .
az olvasztott csokikat , mascarponét, áztatott zselatint, tejszint összekeverem .
a kihütött tésztára simitom a krémet, berakom a hütőbe .
addig elkészitem a mázat is .
a fehércsokit vajjal felolvasztom s a krém tetejére kenem .
hütöm , később szeletelem fel kockákra .
Forrás itt található: