Zserbó szelet











Hozzávalók 30x40-es tepsi:
• 50 dkg finomliszt
• 25 dkg margarin
• 10 dkg porcukor
• 2 dkg vaníliás cukor
• 1 cs. sütőpor
• 1 csipet só
• 1,5 dl tejföl vagy 2dl tej
• 2,5 dkg élesztő
• 1 db tojás sárgája



A töltelékhez:
• 40 dkg darált dió
• 2 citrom reszelt héja
• 60 dkg baracklekvár



A tetejére:
• 20 dkg étcsokoládé vagy tortabevonó
• 2 ek étolaj
• 3 cl tej vagy tejszín /felvágáskor a csoki nem törik annyira/



Elkészítése:
A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojás sárgáját és elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a sütőport, sót, porcukrot, vaníliás cukrot és az élesztős tejfölt /vagy tejet/. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percet kelesztjük.
Elkészítés: A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsink méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük a lekvárral, megszórjuk a reszelt citromhéjjal és a darált dióval. Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni. A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal és a tejjel, bevonjuk vele a sütink tetejét. Tegyük a hűtőbe szeletelés előtt.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...