
Hozzávalók a tésztához:
30 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
1 csipet só
1 szárított élesztő
1 dl langyos tej
15 dkg vaj
4 tojás sárgája
A töltelékhez:
4 tojásfehérje
20 dkg porcukor
60 dkg tehéntúró
1 vaníliás cukor
2 csapott ek. liszt
1 db citrom reszelt héja
5 dkg mazsola
A tetejére:
1 db felvert tojás
Elkészítése:
A lisztet a cukorral,sóval ,élesztővel összekeverjük,hozzá adjuk a tojás sárgákat,majd a puha vajat és a tejjel jól összedolgozzuk. Jó nyújtható tésztát gyúrunk. A tésztát elfelezzük,20×30 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk. A sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tojásfehérjéket a cukrokkal keményre verjük,majd a túróval krémesre keverjük. Hozzá adjuk a lisztet is ,a jól megmosott citrom reszelt héját és a mazsolát is. A tölteléket a tésztára öntjük,elsimítjuk és a másik tészta lappal beborítjuk. Villával jól megszurkáljuk több helyen. Felvert tojással lekenjük. 1 órát letakarva kelesztjük. |
180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt szép arany barnára sütjük
Forrás itt található: