Hozzávalók:
60dkg liszt
20dkg zsír vagy margarin
15dkg cukor
1 csomag szalalkáli
1dl tej
2 egész tojás
színes aroma vérnarancs
A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor 7dl tej cukor ízlés szerint 15dkg vaj vagy margarin 20dkg porcukor 25dkg gesztenyemassza A tetejére: 30dkg porcukor *3cl rum |
Elkészítés:
A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalalkálit összekeverjük. Felezzük a keveréket, felébe kevés aromát teszünk (csak a színe miatt). Rétestészta keménységűre gyúrjuk. Majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk, tepsi hátoldalán vagy sütőlapon laponként világosra sütjük. Villanytűzhelyen kb. 150 °C fok, 8-10 perc. A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hűlni hagyjuk. A vajat vagy margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával. A krémeket felváltva a tészta közé kenjük. A porcukrot a rummal elkeverjük, enyhén folyós állapotú legyen, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukormáz megkeményedik.
Forrás itt található: