Pudingos gesztenyés szelet











Hozzávalók:

60dkg liszt
20dkg zsír vagy margarin
15dkg cukor
1 csomag szalalkáli
1dl tej
2 egész tojás
színes aroma vérnarancs 


A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
7dl tej
cukor ízlés szerint
15dkg vaj vagy margarin
20dkg porcukor
25dkg gesztenyemassza

A tetejére:
30dkg porcukor
*3cl rum


Elkészítés:

A lisztet a zsírral vagy margarinnal elmorzsoljuk. A cukrot, egész tojásokat, langyos tejben feloldott szalalkálit összekeverjük. Felezzük a keveréket, felébe kevés aromát teszünk (csak a színe miatt). Rétestészta keménységűre gyúrjuk. Majd a külön kigyúrt gombócokat kettéosztjuk. Késfoknyi vastagra nyújtjuk, tepsi hátoldalán vagy sütőlapon laponként világosra sütjük. Villanytűzhelyen kb. 150 °C fok, 8-10 perc. A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, hűlni hagyjuk. A vajat vagy margarint porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinggal összekeverjük. 2/3-át összekeverjük a gesztenyemasszával. A krémeket felváltva a tészta közé kenjük. A porcukrot a rummal elkeverjük, enyhén folyós állapotú legyen, majd rákenjük a tészta tetejére. Lehetőleg másnap szeleteljük. A tészta addig megpuhul, a cukormáz megkeményedik. 


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...