Hozzávalók:
a tésztához:
20 dkg liszt
16 dkg margarin
1 tojássárgája
csipet só
3 evőkanál langyos víz
a tepsi kenéséhez:
2 dkg margarin
a töltelékhez:
6 tojás 20 dkg porcukor 15 dkg darált dió 3 evőkanál kakaópor 1 csomag sütőpor a krémhez: 5 dl tej 2 csomag tejszínízű pudingpor 15 dkg margarin 15 dkg porcukor a tetejére porcukor |
Elkészítés:
A tésztához valókat összedolgozzuk, majd letakarva 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután két egyforma cipót formálunk belőle, az egyiket tepsi nagyságúra kinyújtjuk. A tepsi hátoldalán, közepesen forró sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. A másik tésztalapot ugyanekkorára nyújtjuk és margarinnal kikent tepsibe fektetjük.
A töltelékhez a tojássárgáját a porcukorral kikeverjük, majd a darált diót, a kakaót, és a sütőport belekeverjük. Legvégül a kemény habbá vert tojásfehérjét forgatjuk bele. Ezt a masszát azután a tepsiben lévő tésztalapra simítjuk, és így együtt sütjük változatlanul közepes lánggal kb. 18 percig.
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd hűlni hagyjuk. A margarint a cukorral habosra keverjük, a kihűlt tejszínes pudingot hozzáadjuk. Az ugyancsak kihűlt tepsiben lévő tésztára simítjuk.
A tepsi hátoldalán sütött tésztát a tetejére borítjuk, porcukorral gazdagon meghintjük
Forrás itt található: