Mézes krémes
Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 kk. őrölt fahéj
7 dkg zsír
16 dkg cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
4 evőkanál langyos olvasztott méz
4 evőkanál tejföl
2 db tojás
A lapok kenéséhez:
baracklekvár
A krémhez:
25 dkg vaj 20 dkg cukor 4 tojássárgája 6 evőkanál liszt 6 dl tej 2 csg. vaníliás cukor A bevonathoz: 10 dkg vaj 10 dkg étcsokoládé 1 teáskanál étolaj 1 evőkanál tej 2 evőkanál porcukor |
Egy tálban lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, fahéjjal ,elmorzsoljuk a zsírral ,hozzá adjuk cukrot,a langyos mézet,a tojást és a tejföllel könnyen gyúrható,nyújtható tésztát gyúrunk.
4 cipóra osztjuk és 22×39 cm-es zsírozott tepsi hátoldalán egyenként világosra sütjük.(180 fokon)
A krém készítése:
A tojás sárgákat a cukrokkal,liszttel,tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük.
A kihűlt krémet a vajjal habosra keverjük és a lapokat betöltjük.
A lapokat baracklekvárral lekenjük.
A bevonat készítése:
A hozzávalókat egy lábasban összemelegítjük,simára kikeverjük.
Kicsit hagyjuk hűlni és a süteményt bevonjuk vele.
Forrás itt található: