Mézes krémes







Mézes krémes

Hozzávalók:
50 dkg liszt
1 kk. őrölt fahéj
7 dkg zsír
16 dkg cukor
1 kávéskanál szódabikarbóna
4 evőkanál langyos olvasztott méz
4 evőkanál tejföl
2 db tojás
A lapok kenéséhez:
baracklekvár

A krémhez:

25 dkg vaj
20 dkg cukor
4 tojássárgája
6 evőkanál liszt
6 dl tej
2 csg. vaníliás cukor

A bevonathoz:

10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanál étolaj
1 evőkanál tej
2 evőkanál porcukor

Elkészítése:

Egy tálban lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, fahéjjal ,elmorzsoljuk a zsírral ,hozzá adjuk cukrot,a langyos mézet,a tojást és a tejföllel könnyen gyúrható,nyújtható tésztát gyúrunk.
4 cipóra osztjuk és 22×39 cm-es zsírozott tepsi hátoldalán egyenként világosra sütjük.(180 fokon)

A krém készítése:
A tojás sárgákat a cukrokkal,liszttel,tejjel simára keverjük és sűrűre felfőzzük.
A kihűlt krémet a vajjal habosra keverjük és a lapokat betöltjük.
A lapokat baracklekvárral lekenjük.
A bevonat készítése:
A hozzávalókat egy lábasban összemelegítjük,simára kikeverjük.
Kicsit hagyjuk hűlni és a süteményt bevonjuk vele.

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...