Joghurtos pite









Hozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt
10 dkg cukor
17 dkg margarin
1 cs sütőpor
4 db tojássárga
1 citrom reszelt héja
csipet só


A krémhez:

450 gr natúr joghurt
330 gr tejföl
1 db citrom leve
15 dkg porcukor
6 ek púpozott evőkanál rétesliszt
4 tojásfehérje 

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk , ha nehezen áll össze,akkor tegyünk hozzá egy evőkanál tejfölt.
( Nálam nem kellett hozzá adni )
Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük.

A krém készítése:
A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük,majd fokozatosan hozzá adjuk a joghurtot,a tejfölt,a citrom levét .
Végük a réteslisztet keverjük hozzá.
Egy 23 x 38 cm - es tepsit sütőpapírral kibéleljük és a tészta 2 / 3 - részét belesimítjuk.
Egyenletesen eloszlatjuk rajta a krémet.

A maradék tésztát pedig nagy lyukú reszelőn ráreszeljük.
200 fokra melegített sütőben,tűpróbáig sütjük.(kb. 30 perc)
A süteményt,sütés félidejétől számítva alufóliával lefedjük,hogy meg ne égjen. 
A kihűlt süteményt felszeleteljük,porcukorral meghintve kínáljuk.
Ferenczné Nagy Mária receptje alapján


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...