Hatlapos karamelltorta








Hozzávalók (4 személyre):

1  zacskó karamellízű pudingpor (főzős)
7,5 dl tej
26 dkg cukor
8 tojás
12,5 dkg liszt
7,5 dkg étkezési keményítő
2 tk sütőpor
15 dkg mandulapehely
25 dkg puha vaj + a formához
5 dkg tejkaramella
1 ek tejszín
folpak
sütőpapír


Elkészítése:  
A pudingporból, a tejből és 6 dkg cukorból a szokott módon pudingot főzünk. Tálba öntjük, folpakkal azonnal letakarva kb. 30 percig hűlni hagyjuk, majd 1 órára a hűtőbe állítjuk.
Nagy keverőtálban a tojások fehérjét 6 ek hideg vízzel és a maradék cukorral kemény habbá verjük. Egyenként belevegyítjük a tojássárgájákat, végül adagonként beleforgatjuk az étkezési keményítővel és a sütőporral elkevert lisztet.
A tésztamassza hatodrészét vajjal kikent, 26 cm-es kapcsos tortaformába simítjuk, és a 225 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig sütjük. Azonnal kivesszük a formából, és rácson hűlni hagyjuk. Ugyanígy további 5 lapot sütünk, majd a forró sütőben 3-4 perc alatt megpirítjuk a tepsibe szórt mandulapelyhet.
Az átkevert pudingot kanalanként a krémesre kevert vajba vegyítjük. A kihűlt lapokat megkenjük a krémmel, és egymásra helyezzük. A maradék krémmel bevonjuk a torta oldalát, és belenyomkodjuk a mandulát. Kb. 1 órára a hűtőbe állítjuk.
A tejkaramellát láboskába aprítjuk, és a tejszínnel együtt alacsony hőfokon megolvasztjuk. Egyenletes rétegben sütőpapírra kenve szilárdulni hagyjuk, majd csillagokat vágunk ki belőle a díszítéshez.



Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...