Gesztenye torta







tésztához  :
4 db tojás,
4 ek.langyos viz,
20 dkg cukor,
13 dkg liszt,
1/2 cs.sütőpor,
2 ek.olaj.
1.5 ek. kakaópor.


Elkészítése:
A tojásokat szétválasztom és a sárgájához hozzá keverem a cukrot, vizet és az olajat majd addig keverem mig habos nem lesz.Ez kb:5 perc.Most adom hozzá a kakaóporos,sütőporos lisztet és alaposan eldolgozom.Lehet bele tenni egy kis rumaromát is.
A tojásfehérjét pici sóval keményre verem,majd előszőr csak egy keveset keverek a tésztához/ezt lehet gyorsan elkeverni/.A maradék habot nagyon óvatosan és nagy mozdulatokkal kell hozzá keverni.hogy ne törjön össze a hab.

Egy sütőpapirral kibélelet 26 cm-s torta formába öntöm a masszát és 190-200 fokon kb:28-30 perc alatt megsütöm.

Ezután megvárom míg kihül.Addig elkészitem a gesztenyekrémet.

Krémhez: 
70 dkg gesztenyemassza,
27 dkg margarin
15 dkg cukor
rumaroma izlés szerint.
1 cs.vaniliás pudingpor
3 dl tej.

Elkészítése:
A gesztenye masszát átpaszirozom és hozzá adom a porcukrot és margarint,krémesre keverem.A pudingport a 3 dl tejben megfözöm,megvárom mig langyos lesz és ekkor keverem a gesztenyés masszához.
Ekkora már kihült a tészta.Az aljáról leveszem a sütőpapirt és vissza teszem a formába.A krémet rákenem egyenletes vastagságba.
A tetejére egy csomag tejszinhabport elkeverek 1.5 dl tejjel/jó keményre/és a gesztenyés rétegre rákenem.
1 tábla tej vagy étcsokit burgonya hámozóval szép pici szeletekre "hámozom" és ezt a tejszin tetejére rászoróm.Hűtőbe rakom egy kicsit,hogy dermedjen meg.Utána már szeletelhető !

Jó étvágyat hozzá


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...