Nagyon fincsi és ez a tészta is különleges, érdemes elkészíteni, gyorsan el is fog fogyni! :)
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál víz
3 evőkanál olaj
1 teáskanálnyi sütőpor
A krémhez:
20 dkg étcsokoládé 10 dkg cukor 1 dl habtejszín 20 dkg vaj 1 evőkanál rumaroma A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé 1 teáskanálnyi vaj 2 evőkanál habtejszín (nem felvert) A díszítéshez: 1 dl habtejszín |
Elkészítése:
A tojások fehérjét
felverjük és hozzákeverjük a cukrot, majd a vizet és a tojások sárgáját
is hozzáadjuk, az olajjal együtt. A lisztet, a cukrot és a sütőport is
hozzáadjuk, lassan kavargassuk, hogy a hab ne törjön. A kivajazott
tepsibe lisztet szórunk és arra öntjük a tésztát, 35 percen át sütjük
180 fokon. Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét felolvasszuk és a
vajat a cukorral kikeverjük, mikor a csoki egy kicsit hűlt belekeverjük.
A felvert tejszínt hozzákeverjük a rumaromával együtt és hűtőbe tesszük
amíg elkészül a tészta. Mikor megsütl a tészta, kettőbe vágjuk és
megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk és a vajjal, illetve a
tejszínnel elkeverjük, majd a tetejét bevonjuk vele. Hűtőbe tesszük
legalább egy órára, ezt követően felszeleteljük és minden darab sütit
tejszínhabbal díszítünk.
Forrás itt található: