Hozzávalók:
Tésztához:
• 6 db tojás
• 9 evőkanál diétás liszt
• 6 evőkanál cukornak megfelelő mennyiségű édesítő
• 3 evőkanál natúr, zsírszegény, cukormentes kakaópor
• 1 csomag sütőpor
• vanília
Krém:
• 2 csomag csokis cukormentes pudingpor • 6 deci tej • 4 kanál cukornak megfelelő mennyiségű édesítőszer • 1 teáskanál rumaroma • 10 deka vaj vagy kókuszzsír • 15 deka porcukornak megfelelő mennyiségű édesítőszer • 1 evőkanál cukormentes, zsírszegény, natúr kakaópor • 3 deci habtejszín (cukormentes) • 1 teáskanál zselatin Máz: • 15 deka tortabevonó diétás étcsokiból, vagy kakaóporból+vajból+édesítő • kókuszolaj |
Elkészítés:
Tészta. A tojást nagyon habosra keverjük az édesítővel, és a vaníliával, majd beleszitáljuk a sütőporos kakaós lisztet. Három egyforma lapot sütünk belőle. (Kb. 10 perc a sütési idő tepsinként), majd félre tesszük őket kihűlni.
Krém: A pudingport és az édesítőt felfőzzük a tejben, hozzátesszük az aromát, és hűlni hagyjuk. A zsiradékot, az édesítőt és a kakaóport habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal krémesre összeturmixoljuk. Az alsó lapra rákenjük, és hűtőbe tesszük. Tejszín: A zselatint felmelegítjük, és a felvert tejszínhabba keverjük. A krémre rátesszük a középső lapot, arra kenjük a tejszínt, végül az utolsó lapot is rátesszük, jól lenyomkodjuk. A csokit megolvasztjuk, belekeverjük az olajat, és rákenjük az utolsó lapra. Két kanálnyit félre teszünk, és ha már megdermedt egy kicsit a tetején, a többi csokit rácsorgatjuk. Pár órára hűtőbe tesszük, majd felszeleteljük
Forrás itt található: