Csokis-szilvalekváros bukta










Hozzávalók a tésztához:

kb. 2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 tojássárgája
7,5 dkg margarin
pici só
1 db citrom reszelt héja


A bukták lekenéséhez:
7,5 dkg olvasztott margarin

A töltelékhez:
1 csg. csokis ízű pudingpor
2 dl tej
20 dkg szilvalekvár (4-5 ek )


A töltelék készítése:
A tejjel a pudingport felfőzzük,kihűtjük és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.

A tészta készítése:
Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojássárgákkal,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk.
Duplájára kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.
8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe a csokis- lekvárt teszünk egy teáskanállal..
Feltekerjük,a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk,olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük.
Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Porcukorral megszórva tálaljuk


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...