Hozzávalók
2 darab csokis lap
egy piskóta lap
A csokis lap hozzávalói
25 dkg liszt
5 dkg Ráma margarin
1 egész tojás
fél csg szalalkálé
2 kanál holland kakaópor
fél deci tej
Piskótalap
4 tojás
8 dkg cukor
fél dl olaj
fél dl víz
10 dkg liszt
fél csg sütőpor
Krém hozzávalói
20 dkg porcukor
20 dkg Ráma margarin
1 citrom leve
4 dl tej
4 kanál liszt
A tetejére :
1 tojás fehérje
20 dkg cukor
fél citrom leve
Elkészítése:
A csokis lapok hozzávalóit összedolgozzuk és két lapot sütök belőle ,24x22-es tepsiben180 fokon.
A piskóta tésztához a tojásokat szétválasztom és a sárgájához adom a vizet ,olajat 2 kanál cukrot és habosra keverem ,amíg a cukor el nem olvad.
A tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verem és hozzá adom a maradék cukrot éa azzal is addig verem ,míg a cukorszemek elolvadnak.
Ekkor a sárga masszához hozzáadom a felvert habot , de óvatosan keverem hozzá, hogy ne törjön össze a hab.
Végül belekeverem a sütőporos lisztet.
Sütőpapiros sütőlapon 170 fokon megsütöm.
Amíg sül elkészítem a krémet.
A tejet a négy kanál liszttel csomómentesre kikeverem és a tűzhelyen besűrítem ,majd a tűzről leveszem és kihűtöm.
A porcukorból és margarinból keverő géppel habos krémet keverek ,a citrom levét is belekeverem.
Amikor a főzött krém kihűlt ,géppel az egészet összekeverem , és a lapokat megtöltöm.
Először egy csokis lapra kenem a krém felét ,erre kerül a piskóta lap ,amire a krém másik fele kerül, végül csokis lapot ráteszem.
A tojásfehérjét a porcukorral és fél citromlevével jól kikeverem és ez kerül a felső lapra .
Amikor már rászáradt a cukormáz ,csokival diszítettem
Forrás itt található: