Megosztás
Ez az egyik kedvenc csirkés receptem, mert fincsi, könnyű és jól is mutat! :) Vendégvárónak is jó választás.
1 nagy csirkemell
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
15 dkg gomba (konzerv)
petrezselyemzöld
10 dkg reszelt ementáli
olívaolaj
só, bors
2 dl tej
4 gerezd fokhagyma
1 paradicsom
15 dkg gomba (konzerv)
petrezselyemzöld
10 dkg reszelt ementáli
olívaolaj
só, bors
Elkészítése:
A húst megmossuk, majd nagy szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük, ráöntjük a tejet, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, lefedjük és legalább 2 órán át hűtőben pihentetjük. Így a hús megpuhul, csodás íze lesz és gyorsan megsül. |
Közben a gombát, a
paradicsomot a maradék fokhagymát és a petrezselyemzöldet robotgéppel
összedolgozzuk. Nem kell teljesen pépesíteni, maradjon darabos. A
húsokat egy tányérra tesszük, sózzuk és borsozzuk, minden szeleten
elkenünk egy adag gombás pépet és elosztjuk rajtuk a reszelt sajtot.
Feltekerjük és hústűvel rögzítjük ha szükséges, majd egy tepsit
kibélelünk sütőpapírral, meglocsoljuk pár csepp olívaolajjal és
beletesszük a húsokat, átkenjük olajjal. 180 fokon sütjük 30 percen át
és már kínálhatjuk is! Tálaláskor megszórhatjuk friss
zöldpetrezselyemmel.
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Forrás itt található: