Raffaelló szelet




 Fehér tészta:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
1/2 citrom leve
5 tojásfehérjét kemény habbá verünk, a vége felé beleszórunk 15 dkg cukrot, 15 dkg kókuszreszeléket, 2 evőkanál lisztet és fél csomag sütőport. Fél citrom levét is belecsorgatjuk, majd 180°C-ra előmelegített sütőben sütjük.

Barna tészta:
5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
3 evőkanál kakaópor
2 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 15 dkg cukrot, 15 dkg darált diót, 3 evőkanál kakaót, 2 evőkanál lisztet és fél csomag sütőport. Ugyanúgy készül, mint a kókuszos lap.


Barna tészta:

5 tojásfehérje
15 dkg cukor
15 dkg darált dió
3 evőkanál kakaópor
2 evőkanál liszt
1/2 csomag sütőpor
5 tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadunk 15 dkg cukrot, 15 dkg darált diót, 3 evőkanál kakaót, 2 evőkanál lisztet és fél csomag sütőport. Ugyanúgy készül, mint a kókuszos lap.

Krém:

10 tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 tojássárgáját elkeverünk 1 csomag vaníliás pudingporral, adunk hozzá 3 dl tejet, és sűrű masszát főzünk belőle. Eközben 25 dkg margarint kikeverünk 20 dkg cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral, majd a kihűlt pudinggal jól összedolgozzuk.

Összeállítás:

Alulra a kókuszos tészta kerül, erre a krém 3/4 része, rá a diós-kakaós tészta, a tetejére a maradék krém, végül kókuszreszelékkel megszórjuk.
Havasi Zsuzsa receptje.


Oszd meg te is!



Elkészítéséért kattints az alábbi linkre:
http://webcukraszda.hu/raffaello-szelet-4/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...