Megosztás
Könnyű és ízletes süti. A recept annyira egyszerű, hogy egy kezdő is elboldogul vele!
Hozzávalók a tésztához:
6 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 teáskanálnyi sütőpor
A krémhez:
2 tasak vaníliás pudingpor 8 dl tej 5 evőkanál cukor 2 tasak vaníliás cukor A tetejére: 10 dkg étcsokoládé 1 teáskanálnyi vaj 3 evőkanál kókuszreszelék |
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből habot verünk. A sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, kakaót, sütőport is. Beledolgozzuk a habot, de vigyázunk, hogy ne törjön. Kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 percig. Közben elkészítjük a pudingot a szokásos módon. Mivel kevesebb tejet használunk és belekeverjük a vaníliás cukrot is sokkal sűrűbb és vaníliásabb lesz. Ha a tészta megsült kettőbe vágjuk és megkenjünk a pudinggal. A csokoládét megolvasszuk, összekeverjük a vajjal és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Mielőtt megszilárdul rászórjuk a kókuszreszeléket és egy órára hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük.
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
A tojásokat kettéválasztjuk és a fehérjéből habot verünk. A sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, kakaót, sütőport is. Beledolgozzuk a habot, de vigyázunk, hogy ne törjön. Kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon sütjük 35-40 percig. Közben elkészítjük a pudingot a szokásos módon. Mivel kevesebb tejet használunk és belekeverjük a vaníliás cukrot is sokkal sűrűbb és vaníliásabb lesz. Ha a tészta megsült kettőbe vágjuk és megkenjünk a pudinggal. A csokoládét megolvasszuk, összekeverjük a vajjal és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Mielőtt megszilárdul rászórjuk a kókuszreszeléket és egy órára hűtőbe tesszük, majd szeletelhetjük.
Forrás itt található: