Őzgerinces csoda

KÉP



A kókuszos részhez:
5 dl tej
5 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék
2 teáskanál étkezési zselatin

A kakaós részhez:

40 dkg keksz
1,7 dl víz
15 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
20 dkg margarin vagy vaj
1 evőkanál rum



Elkészítése: 
Először a kókuszos részt készítjük el. A tejet felforraljuk a cukorral. Kevés tejet elvéve a lisztet csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a forró tejhez. A tűzről levéve belekeverjük a vaníliás cukrot, tovább hűtve, kevés tejet elvéve a zselatint feloldjuk, és ezt is a tejhez öntjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket is.


Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, és belenyomkodjuk a kókuszos masszát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. A tetejére hagyjunk.
Elkészítjük a kakaós tésztát. A keksz felét apróra tördeljük, a másik felét ledaráljuk. A vizet, porcukrot, kakaót és a vajat tegyük egy edénybe, és 5 percig főzzük. A végén öntsük hozzá a rumot, majd jól keverjük el a keksszel. Pakoljuk a fehér masszára a barna részt, végül a tetejét a fehér, megmaradt kókuszos krémmel zárjuk. Jól nyomkodjuk bele. Tegyük hűtőbe, amíg kissé megdermed.
Mikor úgy látjuk, hogy eléggé meg van keményedve, egy tálcát a tetejére téve, hirtelen mozdulattal ráfordítjuk. Aztán a bordáknál szeleteljük, és várjuk a dicsérő szavakat… ;) 
Jó étvágyat!

Iluska receptje.


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...