Márvány szelet





 Tészta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag sütőpor
4 evőkanál liszt
4 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál holland kakaópor
fél dl olaj
3 evőkanál víz

Krém:
6 dl tej
2 csomag epres pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
20 dkg eper

Máz:
1 csomag főzés nélküli epres pudingpor
18 dkg porcukor
18 dkg margarin
2 evőkanál tej

A tésztához a tojásokat a cukorral kb. 20 percig keverjük, hogy sűrű és habos legyen, majd óvatosan belekeverjük a sütőporos-keményítős lisztet. A felét egy közepes méretű sütőpapíros tepsibe öntjük, a másik felébe keverjük a kakaóport, és kanalanként a sárga tésztára tesszük. 180°C-on 20-25 percig sütjük. Amikor kihűlt, kettévágjuk és krémmel megtöltjük.
A krémhez a pudingot a szokásos módon felfőzzük. A porcukorból és a margarinból krémet készítünk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Az alsó lapra felét rákenjük. Az epret apróra szeleteljük, a krémbe belenyomkodjuk, majd a többi krémet rásimítjuk, és a másik lapot a tetejére helyezzük.
A máz hozzávalóit gőz felett besűrítjük, majd a tészta tetejére simítjuk.

Domján Mária receptje.




Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/marvany-szelet/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...