Mákos krémes

KÉP


Tészta:
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 egész tojás
2 tojássárgája
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
Összegyúrjuk, keveset félreteszünk, a többit kinyújtjuk és tepsibe fektetjük (nagy gáztepsi).

Töltelék:

40 dkg mák
20 dkg cukor
pici tej
2 tojásfehérje
A mákot a cukorral és  pici tejjel leforrázzuk. Ha kihűlt, beleforgatjuk a 2 tojásfehérjéből vert habot. Ezt a tölteléket simítjuk rá a tésztára.
A félretett tésztából pici golyókat formázunk, majd beledobáljuk a mákba. 160°C-on sütjük kb. 35-40 percig.

Krém:

1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor

Amíg sül, a vanília pudingot megfőzzük a tejben, kihűtjük, majd összedolgozzuk a porcukros margarin keverékével. Ezt a krémet a kisült, kihűlt tésztára kenjük, majd reszelt csokival díszítjük.


Kovácsné Piti Annamária receptje.



Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...