Kirsch torta

KÉP


26 cm-es formához:
8 tojás
24 dkg cukor
4 evőkanál langyos víz
20 dkg liszt
5 dkg kakaópor

Csokis töltelék:

5 dl tej + 3 dl meggylé
2 csomag csokoládés pudingpor
6 dkg cukor

Tejszínes töltelék:

6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
belsejébe 1 üveg meggybefőtt

Díszítés:

8 dkg csokoládé
4 dl habtejszín
16 szem szép meggy

A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a vége felé a cukor 1/3-ad részét. Egy másik tálban a tojások sárgáját a maradék cukorral fehéredésig verjük a robotgép segítségével. A sárgájához felváltva hozzáadjuk a vizet, és jól kidolgozzuk. A lisztet és a kakaóporral elkeverjük, majd felváltva beleforgatjuk a kemény tojásfehérjehabot és a lisztes keveréket a sárgájához. Jól elkeverjük őket alapos, nagy mozdulatokkal. Egy kapcsos tortaforma alját sütőpapírral kibélelünk, majd beleöntjük a piskótatésztát és 170°C-ra előmelegített sütőben megsütjük.


A piskótát 3 lapra szeljük.
A csokis krémhez a tejjel elkevert meggylevet a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről, és kihűtve kihabosítjuk.

A tejszínes töltelékhez a tejszínt a cukorral kemény habbá verjük. A csokis krémet és a tejszínhabot is habzsákba töltjük. Az alsó tésztalapra nyomunk egy kört a tejszínből, aztán a csokis krémből felváltva. A következő lapra csokis krémmel kezdünk, aztán a tejszínnel folytatjuk. Minden sor krémbe nyomkodunk meggyszemeket.

A kép a körkörös töltést ábrázolja

A torta tetejét bevonjuk tejszínnel, és díszítjük.


Czine Zsuzsanna receptje.


Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
Forrás és még több receptek:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...