Kijevi krémes




 A tésztához:

40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál tejföl
20 dkg margarin
4 tojássárgája


A habhoz:
25 dkg darált dió
15 dkg porcukor
4 tojásfehérje

A krémhez:
5 dl tej
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
25 dkg porcukor


A tésztához való alapanyagokat összedolgozzuk, majd három lapot nyújtunk belőle. A habhoz a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és végül a darált dióval is eldolgozzuk. Mindhárom lapot megkenjük a habbal, majd előmelegített sütőben 200°C-on kb. 20 percig sütjük egyenként.
Ezalatt megfőzzük a tejben a pudingporokat. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a puding, simára keverjük a porcukros margarinnal is. Ezzel a krémmel kenjük meg a habos tésztalapokat. Másnap szeleteljük. A képen kakaóporral megszórva és dióval díszítve tálaltam.

Sándor Andrea a Receptnaplójából küldte el nekünk a receptet.



Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!

Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/kijevi-kremes-6/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...