A tésztához:
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál tejföl
20 dkg margarin
4 tojássárgája
A tésztához való alapanyagokat összedolgozzuk, majd három lapot nyújtunk belőle. A habhoz a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és végül a darált dióval is eldolgozzuk. Mindhárom lapot megkenjük a habbal, majd előmelegített sütőben 200°C-on kb. 20 percig sütjük egyenként.
Ezalatt megfőzzük a tejben a pudingporokat. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a puding, simára keverjük a porcukros margarinnal is. Ezzel a krémmel kenjük meg a habos tésztalapokat. Másnap szeleteljük. A képen kakaóporral megszórva és dióval díszítve tálaltam.
Sándor Andrea a Receptnaplójából küldte el nekünk a receptet.
Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/kijevi-kremes-6/
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
2-3 evőkanál tejföl
20 dkg margarin
4 tojássárgája
A habhoz:
25 dkg darált dió 15 dkg porcukor 4 tojásfehérje A krémhez: 5 dl tej 2 csomag vaníliás pudingpor 25 dkg margarin 25 dkg porcukor |
A tésztához való alapanyagokat összedolgozzuk, majd három lapot nyújtunk belőle. A habhoz a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a porcukrot és végül a darált dióval is eldolgozzuk. Mindhárom lapot megkenjük a habbal, majd előmelegített sütőben 200°C-on kb. 20 percig sütjük egyenként.
Ezalatt megfőzzük a tejben a pudingporokat. A margarint a porcukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a puding, simára keverjük a porcukros margarinnal is. Ezzel a krémmel kenjük meg a habos tésztalapokat. Másnap szeleteljük. A képen kakaóporral megszórva és dióval díszítve tálaltam.
Sándor Andrea a Receptnaplójából küldte el nekünk a receptet.
Forrás és még több recept: http://webcukraszda.hu/kijevi-kremes-6/