Kekszes-meggyes lúdláb

KÉP

A piskótához:
5 tojás
1-2 evőkanál kakaópor
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
fél csomag sütőpor

A krémhez:

20 dkg darált háztartási keksz
25 dkg meggy
3 dl tej
1 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor

A mázhoz:
100 g tortabevonó csokoládé

A piskóta hozzávalóból barna piskótát sütünk. A krémhez a 3 dl tejet a vaníliás pudingporral felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat a por- és vaníliás cukorral habosra keverjük. A pudingot, a vajas krémet, a darált kekszet összekeverjük, majd a meggyet is hozzáadjuk, és kevés rummal ízesítjük. A piskóta tetejére simítjuk a krémet, végül csokimázzal bevonjuk.

Vass Lászlóné receptje.

Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több receptek:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...