Hozzávalók
Tészta hozzávalói:
6 tojás fehérje,
25 dkg cukor,
25 dkg darált dió.
Krém hozzávalói:
Krém hozzávalói:
6 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 2 csomag tejszínes főző puding, 5 dl tej, 1 dl fekete kávé,25 dkg vaj vagy margarin, 0,5 dl rum vagy kávélikőr.
Tetejére: csokoládé
reszelék.
Tetejére: csokoládé
reszelék.
Elkészítése:
A tojások fehérjét gőz fölött kemény habbá verjük, majd belekeverjük a diót. Három lapot sütünk a masszából. Egy kb.30×40-s tepsit kibélelünk sütőpapírral,vékonyan beolajozzuk, majd vékonyan egyenletesen rákenjük a tészta egy részét. Forró sütőben 5-6 perc alatt készre sütjük. Így járunk el a másik két résszel is.
|
A pudingot csomómentesre keverjük a tojás sárgájával, a tej és kávé keverékével, felfőzzük, hagyjuk kihűlni. Hűlés után elkezdjük habosítani közben beledolgozva a vajat vagy margarint, a porcukrot és a rumot vagy kávélikőrt.
Összeállítás:
Összeállítás:
A tésztákról le vesszük a papírt, a krémet négyfelé osztjuk. A lapokat megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejét is krém fedje. Tetejére csokoládét reszelünk, majd egy két órára a hűtőbe rakjuk. Hűlés után tetszés szerint éles késsel szeleteljük. Azonnal fogyasztható, ilyenkor nagyon finom roppanós a diós habtésztánk, másnapra megpuhul, de ilyenkor is finom.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Jó étvágyat kívánok hozzá.
Forrás itt található: