Megosztás
Amikor nincs kedvem sütni, ezt szoktam készíteni mert fincsi és jól is mutat! A siker garantált! :)
Hozzávalók a laphoz:
10 dkg vaj
3 evőkanál tejszínhab
A krémhez:
5 dl habtejszín 2 tasak habfix 2 dl epres joghurt 10 dkg eper (fagyasztott is jó) 3 evőkanál porcukor 1 fél vaníliarúd belseje A tetejére:
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
|
Elkészítése:
A kekszet apróra törtjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot is és robotgéppel összedolgozzuk. Az egészet sütőformába simítjuk. Közben a habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a joghurtot, a cukrot és a vaníliarúd belsejét. Mikor krémes állagúvá vált belekeverjük a felvagdosott epret és a kekszre halmozzuk. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a puding. A cukrot és a pudingport összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kevergetés mellett kihűtjük és a krém tetejére halmozzuk, a süteményt visszatesszük a hűtőbe, amíg szilárddá válik. Miután lehűlt tálalhatjuk is.
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
A kekszet apróra törtjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a többi alapanyagot is és robotgéppel összedolgozzuk. Az egészet sütőformába simítjuk. Közben a habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a joghurtot, a cukrot és a vaníliarúd belsejét. Mikor krémes állagúvá vált belekeverjük a felvagdosott epret és a kekszre halmozzuk. Hűtőbe tesszük amíg elkészül a puding. A cukrot és a pudingport összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kevergetés mellett kihűtjük és a krém tetejére halmozzuk, a süteményt visszatesszük a hűtőbe, amíg szilárddá válik. Miután lehűlt tálalhatjuk is.
Forrás itt található: