Hozzávalók az alaphoz:
20 dkg keksz
7 dkg vaj
Hozzávalók a töltelékhez:
20 dkg cukor
1 csomag zselatin
7 darab barack (befőttből)
2 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
1 teáskanál reszelt narancshéj
25 dkg eper
3 evőkanál cukor
Elkészítése:
A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük, hozzáadjuk a szoba-hőmérsékletű vajat,jól összekeverjük, majd fóliával kibélelt sütőformába simítjuk. A barackot botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a bögre cukrot és a zselatint, felmelegítjük. Amikor a pép már ragad a kanálhoz, megfelelő állagú. A felvert habot összekeverjük a mascarponével, a reszelt narancshéjjal és a kihűtött barackpürével. |
Amikor már lágy, krémes akkor eloszlatjuk a kekszes alapon. Néhány szem
epret felszeletelünk és a tetejére tesszük, majd a sütit 2-3 órára
hűtőbe tesszük. A maradék epret felvágjuk és egy edénybe tesszük,
hozzáadjuk a 3 evőkanál cukrot és addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni.
Kicsit hagyjuk hűlni, ezt követően eloszlatjuk a krém tetején és még
legalább 1 órán át hűtőben pihentetjük. A tetejét barack szeletekkel is
díszíthetjük, de enélkül is mutatós és ízletes!
Forrás itt található: