Házi krémes




Tészta:
400 g mirelit leveles tészta
A kiolvadt tésztából 180-200°C-os sütőben 2 lapot sütünk 30 × 35 cm-es méretben. Mielőtt a sütőbe tesszük, villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel. Gyorsan megsül!

Krém:

9 dl víz
6 evőkanál cukor
4 csomag vaníliás pudingpor
8 tojásfehérje
14 evőkanál cukor

9 dl vízben, 6 evőkanál cukorral a 4 csomag vaníliás pudingot felfőzzük, de már előtte a 8 tojásfehérjét felverjük 14 evőkanál cukorral. Amikor a vaníliás főzet buggyanni kezd, félrehúzzuk a tűzről és gyors mozdulatokkal belekeverjük a felvert tojáshabot. Tovább főzni nem kell. Pár percet hűl, és lehet az egyik kisült tésztalapra kenni. Szépen eligazítjuk, majd ráhelyezzük a másik lapot, amit már a krémes kockák nagyságára előre felszeleteltünk. A süteményt teljes kihűlés után kicsit hűtőbe tesszük, és frissen fogyasztjuk, mert másnapra a leveles tészta már nem lesz annyira ropogós.

Tejszínízű pudinggal is nagyon finom, vagy francia krémest is készíthetünk belőle, ha a kihűlt krémre felvert Hulala tejszínhabot simítunk, a felső tésztalapot pedig karamellás fondanttal bevonjuk szeletelés előtt.

Faragó Jánosné Zsóka receptje.
Ha neked is tetszett a recept, oszd meg másokkal! Köszönjük!


Forrás és még több recept itt található:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...