Megosztás
Fantasztikus íze van és nagyon könnyű recept!
Hozzávalók a laphoz:
5 dkg vaj
9 dkg cukor
9 dkg liszt
1 teáskanálnyi sütőpor
A krémhez:
15 dkg fehér csokoládé 15 dkg vaj 5 dl habtejszín 10 dkg cukor 1 vaníliarúd belseje A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék
|
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral kikeverjük, a vajat is hozzákeverjük. Mikor krémessé vált hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 15-20 perc alatt készre sütjük 180 fokon. Mikor megsült egy konyharuhára terítjük és feltekerjük. Félretesszük és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk, majd hozzákeverjük a vajat. A tejszínt felverjük és belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a kihűtött fehér csokoládét is. A tésztát lassan kibontjuk, majd megkenjük a krémmel és visszatekerjük. Mivel még melegen feltekertük, felveszi ezt a formát, így a külsejét is be tudjuk vonni a krémmel. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, lehűtjük és szeletelhetjük is.
Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!
A tojásokat a cukorral kikeverjük, a vajat is hozzákeverjük. Mikor krémessé vált hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 15-20 perc alatt készre sütjük 180 fokon. Mikor megsült egy konyharuhára terítjük és feltekerjük. Félretesszük és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk, majd hozzákeverjük a vajat. A tejszínt felverjük és belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a kihűtött fehér csokoládét is. A tésztát lassan kibontjuk, majd megkenjük a krémmel és visszatekerjük. Mivel még melegen feltekertük, felveszi ezt a formát, így a külsejét is be tudjuk vonni a krémmel. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, lehűtjük és szeletelhetjük is.
Forrás itt található: