Habos fehér csokoládétekercs – ez a süti a mennyekbe repít, mesés finomság!


Megosztás

 





Fantasztikus íze van és nagyon könnyű recept!

Hozzávalók a laphoz:
3 tojás
5 dkg vaj
9 dkg cukor
9 dkg liszt
1 teáskanálnyi sütőpor

A krémhez:
15 dkg fehér csokoládé
15 dkg vaj
5 dl habtejszín
10 dkg cukor
1 vaníliarúd belseje



A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék


Elkészítése:
A tojásokat a cukorral kikeverjük, a vajat is hozzákeverjük. Mikor krémessé vált hozzáadjuk a lisztet és a sütőport is. A tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 15-20 perc alatt készre sütjük 180 fokon. Mikor megsült egy konyharuhára terítjük és feltekerjük. Félretesszük és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk, majd hozzákeverjük a vajat. A tejszínt felverjük és belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot, majd a kihűtött fehér csokoládét is. A tésztát lassan kibontjuk, majd megkenjük a krémmel és visszatekerjük. Mivel még melegen feltekertük, felveszi ezt a formát, így a külsejét is be tudjuk vonni a krémmel. Megszórjuk a csokoládéreszelékkel, lehűtjük és szeletelhetjük is.

Ha te is hasznosnak találtad, oszd meg másokkal is! Köszönjük!


Ha tetszett a recept, kattints IDE és oszd meg! Köszönjük!


Forrás itt található:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...